Att planera och fixa ett barnkalas kräver ofta väldigt mycket planering och energi. Man måste laga mat, baka tårta, göra inbjudningskort, dekorera, blåsa upp ett hundratal ballonger och vara uppfinningsrik nog att hitta på roliga aktiviteter som håller födelsedagsbarnet glad och nöjd. Just därför kan det vara bra att besöka en rolig park, där underhållningen kommer med entrépriset - eller varför inte helt gratis? Vi skrev tidigare om några bra tips för barnkalas, och här är några fler tips på roliga, barnvänliga ställen du kan fira barnkalas.

Junibacken i Stockholm

Det här är ett lika delar lekland och kulturhus som barnen älskar. Baserat på Astrid Lindgrens barnsagor får barnen möjlighet att träffa alla sina favoritkaraktärer från fantastiska sagovärldar. På Junibacken finns det fullt av lekställningar, aktiviteter och roliga events, där det bland annat anordnas barnteater och utställningar och annat roligt. Perfekt för barnet som gillar Alfons Åberg, Madicken, Mumintrollen och Pippi Långstrump.

Öppettider och prisinformation på: http://www.junibacken.se/oppettider

Western farm i Boden

Barn som gillar hästar, cowboys och banditer kommer älska den här lilla skivan av vilda västern i Boden. En temapark som är helt inriktad på myten om vilda västern som vi sett på film. Parken är fylld av skådespelare som gör myten levande, och ger en autentisk västernkänsla i den fiktionella staden Shadow Creek. Parken är fylld med massor av aktiviteter, tävlingar och sevärdheter, samt salooner och tavernor där man kan ta sig en bit westernkäk.

Öppettider och prisinformation på: http://westernfarm.se/festkvallar/vilda-vastern-barnkalas

Tom Tits experiment i Södertälje

Tom Tits Experiment har det perfekta barnkalaset för nyfikna barn. De erbjuder ett lätt och lekfullt sätt att lära sig om fysik och vetenskap genom roliga lekar, aktiviteter och så klart, experiment. Barnen får möjlighet att upptäcka massor av fantastiska fenomen och testa sina egna förmågor via bland annat reaktions och minnestest.

Öppettider och prisinformation på: http://www.tomtit.se/Barnkalas/barnkalas/

Det stora barnkalaset i Alingsås

Den 29 augusti förvandlas hela Alingsås till ett stort barnkalas för en dag – helt fritt för alla. Massor av roliga aktiviteter arrangeras under dagen, och staden dekoreras till fest. Bland annat fyller de gatorna med hoppborgar och arrangerar tävlingar där alla barn kan delta. De bjuder också in kändisar och artister som står för underhållningen, och i år kommer de bland annat hålla en Talang från TV4 på scen i staden.

Mer information om tillställningen på: http://www.vastsverige.com/sv/alingsas/products/176064/Alingsas-Stora-Barnkalas/