Det finns många barn och vuxna som drömmer om att rida en häst, och tänker att det är alldeles för dyrt att kunna ha råd med detta. Men det finns många lösningar som gör att man ändå kan ha en häst utan att spendera tiotusentals kronor om året på diverse kostnader. På det flesta ställen finns det ridskolor och liknande centers där man kan gå med och får ta del av att ta hand om och sköta en häst. Där man kan lära sig rida och umgås med hästen många timmar i veckan. Gentemot att köpa en egen häst som kräver stallplats och skötsel dagligen så är detta ett mycket bra alternativ.

Ridskolorna som finns runtom i landet brukar antingen ligga i eller utanför städerna där det finns mer område för hästarna att röra sig. I vissa fall kan man även få tävla med hästarna vilket är en spännande utmaning för den som har lärt sig rida. Oak Wood Ranch i Stockholm är en ridskola med specialisering på westernridning. Här kan man spendera tid med hästar på olika sätt genom både lektioner och ridläger. Westernridning är precis som man kan se i cowboyfilmer vilket är en ridstil som har blivit alltmer populär i Sverige. Sedan är det viktigt att ha rätt utrustning till ridandet. På Hogsta Ridsport kan du hitta märkesridkläder, ridhjälmar och mycket andra ridtillbehör med bra kvalité till ett lågt pris. 

Det finns många olika ridskolor runtikring där man bor för det mesta. Så har man ett intresse för att vilja lära sig rida, eller ta upp sin hobby igen så finns det goda möjligheter utan att det behöver kosta en alla sina besparingar. Att rida är precis som vilket annat intresse som helst, gillar man det är det värt både tiden och pengarna, vilket i detta fall är relativt överkomliga.