Vi har tidigare tipsat om hur man håller ned kostnaderna för bröllopet. Nu tänkte vi tipsa om hur man kan dekorera till bröllpsfesten samt andra typer fester. Självklart ser vi till att våra tips är billiga genomföra utan att vi har kompromissat med kvalitén.

Skall man ha en fest av något slag så är det viktigt att man har rätt dekorering för att få till den rätta stämningen. Det kan göra stor skillnad om man har lite pynt gentemot ett helt tomt rum där festen skall vara. Beroende på vad för slags fest man skall anordna bör man anpassa dekoreringen därefter. Är det en Halloween-fest så är det passande att ha lite läskiga saker som spindelnät, häxor och andra figurer hängande i taket exempelvis. Mycket av själva festfixet kan man göra själv med sina vänner, vilket blir till en rolig aktivitet.

På bloggen Unika fester så kan man få väldigt bra tips på hur man kan pynta och dekorera till sin fest. Bara en sån sak att matcha saker i en och samma färgtema är något enkelt som man kan göra för att pigga upp. Man behöver heller inte köpa alla dekorationer utan kan göra dem själva. Klippa girlanger av papper, måla roliga placeringskort till middagen med mera. På bloggen finns det många ”gör det själv” tips på allt från menyloppor till pappersliljor. Inspiration är något som är viktigt när man skall fixa till en fest, och det finns många vackra bilder som man kan hämta idéer från och göra det till en personlig dekorering.

Har man dock inte tiden att göra allt själv så kan man köpa snyggt pynt och dekorering från nätbutiker som MyHeart. Här finner du allt från ballonger till röda mattor och flaggor att ha i tårtan. Har man ett speciellt tema på festen så kan man hitta bra förslag på sidan om vad som passar in till en 70-talsfest eller en julfest exempelvis. Att förbereda en fest är ibland minst lika roligt som själva festen, och bara man är öppen för nya idéer och låter sig inspireras så leder det till en lyckad fest.