Barcelona har kanske världens bästa fotbollslag i FC Barcelona och genom åren har världsstjärnor som Maradona, Ronaldinho och Cruyff spelat för den katalanska storklubben. Idag är Messi den stora stjärnan och laget är ständigt i toppen av La Liga och en favorit i Champions League i stort sett varje säsong.

FC Barcelona i kombination med allt annat som Barcelona har att erbjuda har gjort att fotbollsresor till Barcelona har blivit en mindre industri. För oss svenskar nåddes i och för sig kulmen av denna typ av resor under säsongen 2009-2010 då Zlatan spelade i laget men många väljer fortfarande att kombinera fotboll med shopping etc i Barcelona.

Det finns idag massor av arrangörer av denna typ av fotbollsresor som ordnar med flyg, hotell och biljetter till Nou Camp där laget spelar sina hemmamatcher. Kom dock ihåg att det i regel blir betydligt billigare om du sköter dina bokningar på egen hand. Problemet är dock att det kan vara riktigt svårt att få tag på bra biljetter till de större hemmamatcherna i ligan och Champions League.

Vettiga länkar:

Resa: www.flygstolar.se/spanien/barcelona

Hotell: hotellbarcelona.nu

Biljetter: www.fcbarcelona.com/info-tickets