Nöjesparken Liseberg har en ny berg- och dalbana. Men det är inte vilken berg- och dalbana som helst. Nybyggda Helix är ett 1381 meter långt spår som tar dig med på en två minuters resa i upp till 100 km/h. Dessa förutsättningar gör Helix till den snabbaste och längsta berg- och dalbanan i Skandinavien. De första åkturerna med Helix kunde göras i april 2014. Nu har Liseberg lanserat en app med ett mobilspel som ska hjälpa till att marknadsföra Helix digitalt. Tanken bakom spelet är att ge besökarna något att göra medan de väntar. Varje kvart utses en vinnare som får gå förbi kön.

Att 1381 meter långa Helix är Lisebergs största attraktionssatsning någonsin behöver väl inte ens nämnas. Den kö som leder fram till den populära berg- och dalbanan tenderar dock att bli ungefär lika lång. Otåliga besökare får ofta tillbringa minst en timme i kö innan de får uppleva G-krafterna som Helix erbjuder. Om du inte är riktigt bra på de åtta minispelen som finns i Lisebergs nya Helix-app.

Den nya mobilappen beskrivs som världens första synkroniserade köunderhållning och fungerar även som en del av marknadsföringskampanjen kring Helix. Alla som står i Helix-kön får tävla mot varandra. Varje kvart delas en digital vinstkupong ut till spelaren med högst poäng. Vinstkupongen, som kallas Expresspass, skickas direkt till vinnarens smartphone. Expresspasset ger dig sedan företräde i kön. Varje Expresspass kan användas vid ett tillfälle. Om du vill spara ditt pass och använda det senare under säsongen går det bra. Expresspassen är giltiga under hela sommarsäsongen år 2014. Detta är en strategi för att optimera väntetiden och marknadsföra attraktionen. För att ta fram dessa strategier krävs en erfaren mediabyrå. MediaView i Göteborg har tidigare jobbat med SF och har lovord från flera stora organisationer. STROKE-Riksföbundet säger att de har "Sparat både tid, arbete och pengar och just detta är mycket viktigt för oss som en ideell organisation med små resurser.”. Byrån som har jobbat med Liseborg har gjort ett mycket innovativt jobb.

Det enda du behöver göra för att kunna delta i tävlingen är att befinna dig i Helix-kön och att ladda ner Helix-appen till din telefon. Appen, som i App Store och Google Play heter ”Helix Game”, stöds av iPhone-telefoner med iOS 6 och uppåt samt Android-telefoner i verson 4 eller uppåt.

Om du vill läsa mer om berg- och dalbanan Helix kan du göra det här: http://projekthelix.se/projektet/