Scrapbooking är nästan den rena definitionen av pyssel och hobbyverksamhet. Att klippa, klistra, rita, måla, kombinera, smycka ut och formge vackra layouter till sina minnen är otroligt kreativt och kul. Det här är en hobby som kan vara väldigt billig och man skulle även kunna tjäna pengar på den om man blir tillräckligt duktig!

Har du någonsin varit intresserad av att börja med scrapbooking? Undrat vad det är, hur man gör och var man ska börja? I så fall kan det vara läge att kolla in Scrapbookingskolan på svenskscrapbooking.se.

De går igenom grundläggande principer inom "scrapping", som det kallas. De förklarar vilka typer av material man bör införskaffa. Då till exempel att man ofta börjar med ett enfärgat styvt papper som bas, för både layouter och kort; att man borde ha minst två saxar, varav en är stor för att klippa papper och en liten "sysax" så att man kan klippa detaljer där det behövs, och även lite olika typer av lim som kan vara bra att ha redan från början.

Sedan visar de också många olika typer av detaljer, dekorationer och verktyg, som stansar och stämplar, samt lite olika tips för att se till att man alltid har något nytt och roligt att använda sig av när man pysslar.

Här är även ett klipp från Svenskscrapbookings YouTube-kanal. Även Svenska Slöjd Detaljer har en mycket bra YouTube-kanal. Spana in kanalen här.