Den 12 februari är/var den sista dagen att genomföra en fyllnadsinbetalning, specifikt om man vill slippa behöva betala ränta. Men det är kanske inte någon katastrof om du missat att göra betalningen. Faktum är att det rent av kan vara lönsamt att avvakta med betalningen, beroende på hur siffrorna ser ut för dig. Detta gäller dels på grund av ändrade regler sedan 2013, och dels att kostnadsräntan är så låg.

Det här tipset kommer från Peter Samuelsson, sakkunig och ansvarig för skatteprogrammet på Visma, via startanu.se.

Tips: Ingen brådska att fyllnadsinbetala – Startanu.se

- Gränsen för hur stort underskottet får vara utan att du behöver betala kostnadsränta höjdes 2013 från 20.000 kr till 30.000 kr. Dessutom är kostnadsräntan bara 1,25 procent vilket motsvarar en avdragsgill ränta på 1,8 procent, berättar Peter Samuelsson. För den som kan få högre avkastning på pengarna kan det därför vara lönsamt att inte fyllnadsinbetala utan använda pengarna själv till den 5 maj, tipsar Peter Samuelsson.

Mer läsning om ekonomi hittar du på hemsidan cash-it.se och för att läsa mer om fyllnadsinbetalning finns många hjälpsamma frågor och svar på skatteverkets hemsida. www.skatteverket.se