När man är ute efter husgeråd för att tillexempel kunna baka, göra sylt och saft så är det viktigt att man har bra redskap för att resultatet skall bli så lyckat som möjligt. Det kan ibland vara dyrt att köpa allt man behöver ha alldeles nytt om man nyss har flyttat hemifrån, eller inte har någon att låna saker av. Då är loppisen en fantastisk lösning som både är rolig att gå på och där man verkligen kan fynda husgeråd till mycket bra priser.

Rejäla silar, slevar, kokkärl och mycket mer är något som det vanligtvis kryllar av på loppmarknader. Just för att många köper nya saker och då tar de gamla husgeråden bara plats och är i vägen.  Man kan faktiskt hitta relativt nya köksredskap och tillbehör på loppisar vilka ändå kan köpas billigt just eftersom det är så stor konkurrens på saker till köket.

Någon som verkligen vet hur det fungerar att gå på loppis är Helena Dahlin som bor i Västerås. Helenas livsstil kan lätt klassas som en loppislivsstil, då hennes hem består av mestadels bortskänkta saker och second hand. Helena säger i VLT att hon handlar på secondhand för miljöns skull men även att hon gillar retrostil på sakerna man kan hitta där. Helena säger också att ”det jag skulle säga är enklast att hitta är husgeråd”. Om man vill fynda husgeård med en retrokänsla så är Hus-Modern en utmärkt hemsida att besöka. 

Det som är bra med husgeråd som man hittat på loppis eller secondhand är att det bara är att sterilisera redskapen och sen kan man använda dem precis som vanligt till bullbaket eller saftkokningen. Många redskap som gjordes förr har dessutom en bättre kvalitet än mycket som tillverkas idag som är lite mer delikat. Såsom olika tänger och formar i järn, trä eller liknande material. Så behöver du billiga husgeråd så är loppisen rätt ställe att leta på.