En bra plånbok är som en bra vän – den måste vara pålitlig. Så säger Brian Good på Men’s Fitness om en av mannens kanske mest betydelsefulla ägodelar. Enligt Good spelar det ingen roll vad det är du lägger pengar på, det kan vara en date, drinkar i baren eller en middag med affärskunder – oavsett vilket finns det inget bättre sätt att göra ett bra intryck än genom att bläddra genom dina pengar i en stilig plånbok. Men’s Fitness har samlat ett sexpack olika plånböcker som passar sex sorters killar.

Nixons gummerade läderplånbok ”Torrent Bi-Fold” tål hårda tag och passar dig som ständigt går in och ut genom flygplatsers säkerhetskontroller.

Guess ”Rodeo Credit Card Tri-Fold” är en plånbok som viks i tre steg och har gott om plats för alla dina ID-kort från jobbet, företagskort, visitkort med mera.

Praktiska plånböcker är också att rekommendera. Numera blir det allt vanligare att personer köper mobilfodral som även fungerar som en plånbok. De har fickor för bank- och ID-kort samt utrymmen för sedlar. The Mobile Store är en återförsäljare av denna typ plånböcker. Du hittar dem till flera olika telefonmodeller.

”Clean and classic”, kallar Men’s Fitness Fossils ”Mitchell Slim Bi-Fold”-plånbok i ljust läder med detaljer i grönt. ”Precis som den morfar brukade använda.”

Som en bil med racing-ränder förutspår Men’s Fitness at J. Folds plånbok ”Roadster” kommer att dra till sig uppmärksamhet. 

Jack Spades ”Waxwear” är en slimmad kreditkortshållare för dig som bara vill bära med dig det allra nödvändigaste.

Sist, men inte minst, Etnies ”Spot on” är plånboken för dig som springer, åker skateboard eller går till gymmet. Plånboken är gjord av nylon med kardborrbandsstängning.

Får du inte nog av plånböcker? Läs även Brian Goods artikel ”5 things you shouldn’t keep in your wallet”.