Att gå på hästmässa är ett smart och billigt alternativ för att få se så mycket häst som möjligt på ett och samma ställe. Det anordnas flera hästmässor varje år i Sverige med olika mål och syften. Det finns mässor för trav, mässor för hästhoppning, mässor för dressyr, mässor för hästförsäljning och mycket mer. Här har vi samlat några av de mässor som anordnas i landet. Några har redan varit, och några kommer senare i år, så det kan vara värt att bokmärka den här sidan inför 2016.

Östgötamässan

Östgötamässan är en mässa inriktad på jakt-, vilt-, och friluftsliv och erbjuder massor av roliga saker för hästintresserade.  För första gången någonsin anordnas denna hästhoppningsmässa i Östergötland på Vretagymnasiet. Mässan är smockfylld med hästrelaterade aktiviteter för både vuxna och barn. Det kommer bland annat bli kallblodsgalopp, flera olika hästhoppningstävlingar, ponnyridning för barn och mycket mer.

Östgötamässan drar igång 20 september vid Vreta Kluster.

Eurohorse

Den största hästmässan i Sverige går under namnet Eurohorse, och hålls på Svenska mässan i Göteborg. Den hålls samtidigt som Göteborg Horse Show, och en biljett ger tillgång till båda arrangemangen – det vill säga väldigt mycket för pengarna. Mässan hålls varje år i slutet av mars, och är bland de viktigaste evenemangen för hästsportsintresserade.

Blekinge hästmässa

Den här hästmässan arrangerades i ett samarbete mellan Karlshamns kommun och Hästnäringen i Blekinge Län. Tanken är att det ska vara en mötesplats för alla hästintresserade, och erbjuder hästutställningar, produkter, tjänster, seminarium och uppvisningar med aktörer från hela landet. Uppvisningarna består bland annat av köruppvisningar, och senast en häftig westernshow, och de har även prova-på-ridning på den intilliggande utebanan.

Blekinge hästmässa arrangeras i slutet av Maj vid Karlshamns ridklubb.

Så där är en massa roliga tips för hästintresserade att kolla in under året. Glöm förresten inte att kolla in våra gratistips för att rida häst till billigt pris.